Springsteen in Chicago!! (#7)

SpringsteenTheRiverTour (6)

Light of Day, Freehold, Asbury Park.. ik liet het achter mij voor het mooie Chicago!

Mijn eerste Springsteen show van dit jaar πŸ˜‰ is een feit! Ik trap af in Chicago! en hopenlijk dat er meerdere shows in Europa volgen!

In mijn laatste blog kon je lezen dat in de ochtend we nog een beetje een ‘ticket drop’ stress moment hadden! Kaartjes die vrij gegeven werden en die betere plaatsen met zich mee brachten. 117 was mijn section uiteindelijk. Met het kaartje van section 223 zat ik nog even in mijn maag, maar goed…
Nadat de pizza goed gesmaakt had pakten we een taxi naar United Center. De thuisbasis van de Chicago Bulls en de Chicago Blackhawks, maar…

‘Tonight we settle with Rock ’n Roll!

We komen aan en het oogt rustig. Alles is goed geregeld. De taxichauffeur zet ons af en binnen no time staan we voor United Center.

 

1 grote ingang waar links en rechts mensen in de rij staan. Ik had natuurlijk mijn kaartje voor section 223 nog. Voorbereidende werkzaamheden om het te verkopen wierpen helaas geen vruchten af. Uiteindelijk maar naar binnen gegaan.

Binnen gekomen moest je je tas afgeven, waar verder niet veel mee gedaan werd, en je kaartje werd gescant. Op zoek naar mijn plekje achter het podium!

Nog even naar binnen geglipt voor een foto met zich op het podium en op zoek naar 117. Aan de andere kant. Logisch.

SpringsteenTheRiverTour (4)

117 rij 6 volgens mij. WOW! hier heb je perfect zich op de hele tent en het podium! Cool!! in raak al snel in gesprek met andere fans. 1 stel woont om de hoek! Heerlijk! Deze 10 minuten zijn ook de enige 10 minuten dat ik met ze gesproken heb, want voor ik het wist kwam de band op!

Bruce als laatste..

Ik zat dus op rij 6, maar heel de rij voor mij was nog leeg. Verder zag ik dat helemaal vooraan, tegen de railing aan, dat er nog plek zat was, dus hop hop hop.. ik naar beneden! en zo had ik een heel vrij uitzicht op het stadion, de band en de hele sfeer!

Ik stond pal achter Max Weinberg, de drummer. Bruce stond hier voor. Af en toe een stapje naar rechts kon, maar niet heel de tijd, omdat ik anders voor de trap stond, maar goed.. al bij al is een ‘behind the stage’ plekje best gaaf! Tuurlijk zie je ze minder face to face, maar je pakt wel heel de show mee, zoals de band het ook ziet.

Neemt niet weg dat ze zich niet omdraaien, want dat doen ze genoeg! Er staat achter Max een heel klein podium waar ze af en toe op gaan staan. In Amerika is het ook gebruikelijk om achter het podium te zitten. Ik heb er geen spijt van!

Hieronder de setlist van de avond. Aangevuld met mijn zelf gemaakte video’s.

Let the show begin!!

all Vids & Photos are my own. Some recorded with an iPod, so I couldn’t zoom in or out, and some are recorde with my photocamer (with zoom πŸ™‚ )Β 

1.Meet me in the city
2.Ties that bind
3.Sherry darling
4.Jackson Cage (for the ladies > 1:00 πŸ˜‰ )Β 

5.Two hearts
6.Independence day
7.Hungry heart
8.Out in the street
9.Crush on you
10.You can look
11.I wanna marry you
12.The river
13.Point blank

14.Cadillac ranch
15.I’m a rocker
16.Fade away
17.Stolen car
18.Ramrod
19.The price you pay
20.Drive all night

21.Wreck on the highway
22.Night.
23.No surrender
24 Cover me

‘Cover Me’ Vid on my FB page

25 She’s the one
26.Human touch
27.The Rising

Ladies & Gentleman… Bruce Springsteen & the E Street Band ! :loud Bruce & Yeah!!: :)Cover Me recorded at the United Center in Chicago. I asume you all have the free mp3 download? Now you have some vision with that! πŸ™‚ Enjoy! Ps: I recorded this with an ipod so I couldn't zoom. More in a few days with some zooming as I recorded other vids with my fotocamera πŸ™‚

Geplaatst door Shui Pinky op woensdag 27 januari 2016

28.Thunder road

29.Take it easy (Tribute to glenn Frey!
30.Born to run

31.Dancing in the dark
32.Rosalita

33.Shout

Voor ik het wist was de show afgelopen! Hij begon rond de klok van 20:00 uur. Hij heeft ongeveer 3 uur en 20 minuten gespeeld!

Het was geweldig!! Wat een energie en wat een feedback vanuit de zaal! al bij al een avond die ik graag nog een keer overdoe! Waar dan ook!

Een voordeel van achter het podium zitten is ook dat je de mensen achter de schermen bezig kan zien. Dat is ook leuk. Althans.. dat vind ik leuk. Na de show tartte Bruce nog de zwaartekracht door een plectrum naar boven te gooien naar een fan. Dit moest 3x over! ha ha

Hier onder mijn foto’s. Sommige iets beter als de ander. Ik durfde mijn Canon niet mee te nemen, dus met een kleine compact camera zou ik een heel eind moeten komen… althans, die hoop had ik.

Ik ben niet ontevreden al zeg ik het zelf πŸ™‚

Het einde van de avond is nabij.

We pakken een taxi en rijden nog een keer langs de haven om een mooie foto te maken van de skyline van Chicago. één van de mooiste verteld onze taxichaufeur, omdat hier de gebouwen geschakeld staan, zonder “hap” eruit. Ik ben het met hem eens.

Wederom gaat heel vroeg mijn wekker en loop ik door de besneuwde straten van Chicago op zoek naar het treinstation, maar dit verhaal ken je…

Einde van een paar mooie – en intensieve dagen die ik voor geen goud had willen missen!

Dank je wel voor het lezen!

SpringsteenTheRiverTour (5)

Een gedachte over “Springsteen in Chicago!! (#7)

  • januari 28, 2016 om 8:30 pm
    Permalink

    dankjewel voor het fijne verhaal. doet me zin krijgen.
    Dinsdag ben ik aan de beurt in toronto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *