Belmar en de laatste dag in Asbury Park (#5)

Mijn laatste dag in Asbury Park is aangebroken!

Er staan eigenlijk nog 2 stops in de planning. 1 hiervan ga ik niet halen en dat is, daar waar het ‘Born To Run’ huis staat aan 7 1/2 West End Ct. De andere stop was Jersey Freeze in Freehold. Helaas…transport en tijd zijn de 2 die roet in het eten gooien :).

In de ochtend ontbijt ik in het hotel aan de lobby bar. Vanuit mijn ooghoek zie ik opeens Joe D’Urso staan! Ik was al bang dat hem niet meer zou zien om hem privé even te spreken. Ik sprint naar buiten en groet hem! ha ha

Ik vertel hem dat ik vanavond graag naar ‘Songwriters by the sea’ wil komen, maar dat het uitverkocht is. ‘Stuur mij een berichtje’ en dan kijken we wel even. Prima! Latersss!

Ik ontbijt verder en bedenk mij hoe ik in Belmar ga komen, want het weer is redelijk om geslagen naar sneeuw! De receptioniste verteld mij dat wandelen te ver is. Normaal gesproken niet, maar met het weer wat omslaat is het niet verstandig. Prima. De plaatselijke fietsenwinkel neemt ook niet op, dus ik met het openbaar vervoer.

Eerst wip ik nog ff langs de Waterbar, precies aan de overkant van het hotel, om hier naar Joe te luisteren en bekenden te ontmoeten. 1 uur later is het toch echt tijd om naar Belmar ter vertrekken.CY8gWQ7WsAA1SIO

Het is 15 min. lopen naar Asbury Park station. Ik wandel over Cookman Av. In mijn heerlijke dikke winterjas. Had er inderdaad niet aan moeten denken om 5 km te gaan lopen. Aangekomen bij het station ga ik op onderzoek uit. Hoe kom ik in Belmar. Gelukkig helpt een aardige politieagente mij op weg. Ik koop een kaartje en kom er achter dat ik net, echt op een paar minuten, de trein heb gemist.

Ik moet een uur wachten.. in de sneeuw! whahaha! alles heeft zijn charme! met een dikke jas, wifi en wat aanspraak kom je een heel end.

Gelukkig is rond de klok van 15 uur de trein er. Het zijn maar 2 haltes, dus binnen 10 minuten ben ik daar waar ik zijn moet, althans..nog een kleine 5 min. lopen.

Ik stap uit. Steek de straat over. Loop langs nog een Federici’s Pizza. Ga rechts het hoekje om en tadaa.. daar is het al! De foto’s kon ik alleen maken met mijn telefoon, dus veel selfies! :), maar doel bereikt!

Ik maak haast, want de trein die ik wil halen gaat om 15:38 uur. 15 minuten heb ik de tijd om er naar toe te lopen, selfies te maken en terug naar het station!  Een flitsbezoek aan Belmar!, maar… ook weer gered! Als ik deze trein van 15:38 uur gemist zou hebben dan had ik 2 uur moeten wachten, vandaar mijn versnelde looppas!

 

CY8yxN8WkAIdv_1 CY8yyAUWcAAYar1

 

Hier was het allemaal om te doen! ha ha Je ziet de sneeuw in mijn haar en op de gitaar en het gras.

wie had kunnen denken dat het 1 week later een winter wonderland zou zijn aan de oostkust.

Ik mocht getuigen zijn van de voorbode.

 

 

 

 

 

Lopend naar het hotel begint het harder te sneeuwen 🙂

CZb8zupWIAEYQjD CZb9UJcUEAAKnti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug in het hotel kan ik even relaxen voor ik naar de ‘Songwriters by the Sea’ ga. Ik pak alvast mijn tas in voor morgen.

Ik stuur Joe een berichtje. Hij is druk.  Ik loop naar Joe om vervolgens te horen dat ik op de lijst sta voor de merchandise. Ok! Prima!

Ware het niet dat er niet veel later een echte merchandise verkoopster komt vertellen dat ze alle merchandise voor iedere artiest doet. Prima! Ik ga zitten en genieten! Joe D’Urso, Joe Grushecky, Willie Nile, James Maddock en Peter Elkas waren van de partij! Heerlijk om die hele gang bij elkaar te zien! Waar kan dit? Only in Asbury Park!

Hier het nummer ‘Light of Day’ van Springsteen. Uitgevoerd door Joe D’Urso, Joe Grushecky, Willie Nile, James Maddock, Peter Elkas en last but not least Bob Benjamin. The man himself!

Het is puur genieten! Wanneer het afgelopen is worden er nog wat foto’s gemaakt voor in het plakboek.

Joe D'urso & me
Joe D’urso & me
Joe Grushesky & me
Joe Grushesky & me
James Maddoch & me
James Maddock & me
Willie Nile & me
Willie Nile & me

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteindelijk stappen we de deur uit en het is wit. Heel Asbury Park is wit! Super gaaf!!

DSC01824

DSC01833 DSC01805-2 DSC01809 DSC01826

Door de sneeuw lopen we naar het hotel.

Mijn wekker gaat om 2:30 uur, dus lekker vroeg! Om 3:30 uur word ik opgehaald. Op naar Chicago!

Had ik dit willen missen?? No way!

is het aanrader? Zeker weten! Hier lopen ‘het steunen van een goed doel en de liefde voor muziek’ hand in hand.

Ik kan mij helemaal voorstellen waarom mensen ieder jaar hier naar toe reizen.

Ware het niet dat het best duur is zou ik het ook wel willen, maar goed.. een meisje mag best dromen!

 

 

Ik moet zeggen dat ik van slapen weinig heb mee gekregen. Om 2:30 uur ’s nachts gaat de wekker. Om 3 uur zit in in de lobby en app ff met het thuisfront, want daar is het 9 uur in de ochtend. Om 3:15 uur staat de taxichauffeur voor de deur.

In mijn vorige blog had ik het ook over ‘mijn taxichauffeur’ die mij zoveel wist te vertellen en ook weer niet. Volgens mij ben ik even in de war geweest, maar goed.. deze taxichauffeur wist mij te vertellen dat de film ‘City by the Sea’ is opgenomen in Asbury Park. Ik heb de film gelijk besteld en ga hem op mijn gemakje bekijken.

Ook wist hij mij te vertellen dat er een foto van downtown Freehold op de achterkant of binnenkant van een LP staat van Springsteen. Navraag leert mij dat het de hoes is van ‘My Hometown’. Hij zei dat hij per ongeluk hier een foto van had gemaakt. Nou.. laat ik dat nou ook net gedaan hebben!

Pas in Nederland wist ik over welke foto het ging, dus best toevallig. Niet helemaal gelijkend, maar wel dezelfde kruising. Hier de hoes van ‘My Hometown’ en mijn foto.  Het huis aan de rechterkant met de ronde ramen zie je op de hoes net achter de verkeerslichten.

Bruce+Springsteen+My+Hometown+1678bFreehold2016 (15)

 

Al bij al waren dit 3 dagen om nooit meer te vergeten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *