To the Jersey Side! (#3)

Hier mijn verslag van hoe het daadwerkelijk is gegaan! Veel al gelezen op Facebook denk ik, maar nu met iets meer foto’s erbij.

Voor mijn ‘planning’ over Freehold click hier

Vertrek vanuit Amsterdam ging super! Lekker snel door de douane en nog tijd om te relaxen bij Starbucks, waar ik geheel in style mijn naam omtover tot Patti. Deze niets vermoedende coffeemaker schrijft dit op en omdat het ook nog Superheldendag is, wordt het uiteindelijk ‘Patty Wonderwoman’ ha ha!

Al bij al was ook de vlucht super. Lekker entertainment aan boord en tijd om alles op te laden, dus met volle accu’s richting New Jersey! Ook de aankomst op Newark verliep goed. Bij de douane werden standaard wat vragen gesteld. Wat kom je doen en hoe betaal je dit? Ik vertelde dat ik ‘I ain’t here on businness baby, I’m only her for Fun’ Ok.. en wat doe je dan voor werk? Niks. O..hoe betaal je dit? met de CC van mijn man 🙂 . Fair enough! Ik mocht door!

Freehold2016 (1)
New Jersey Turnpike

Ik ben in New Jersey! Op zoek naar en bus die mij naar Freehold brengt. Zoals in de planning had ik bus 67 naar Freehold!

Na een rit van bijna 1 uur kwam ik aan downtown Freehold bij de kazerne! Dat is mooi! kan ik gelijk op zoek naar de gele brandweerwagen. Die stond niet buiten en niet binnen. Dat is jammer, maar niet getreurd! we gaan verder. Ik pak mijn google plattegrond met de highlights erbij! Echt super makkelijk en ik begin mijn wandeling.

Frederici’s Pizza, Columbia Triumphant Park en verderop zie ik Tony’s Freehold Grill. Ik ga naar binnen en lust wel wat, maar niet te veel. Het is klein en smal. Leuk om te zien waar Bruce tegen aan hangt in de clip. Ik ga zitten en bestel een ice tea en iets kleins. De serveerster vraagt of ik een ‘grilled cheese sandwich’ wil. Prima. Klinkt lekker amerikaans, dus.. ‘Let’s do this!’ ha ha Blijkt het gewoon een ordinaire tosti te zijn! wel met coolsalade 🙂 . Al bij al is de innerlijke mens weer aangevuld. ‘Keep the change’ en ik ga weer door.

Freehold2016 (8)
Tony’s Freehold Grill

Ik steek de straat over en het is nog een stukje lopen richting Freehold High School. Bij iedere straat staan Crossovers. Niet alleen voor de schooljeugd, maar ook voor gedesoriënteerde toeristen! ha ha Nee dat viel mee, dankzij mijn mapje 🙂 . Ik kom aan bij Freehold Highschool. Best een grote school met een nieuw aangebouwd stuk denk ik.

Ik steek, met hulp van de crossover de straat over en vervolg mijn weg richting Vinyard park. Een klein leuk parkje. Net genoeg om de kids te laten spelen en een boterham te eten. Ik ga verder, want tijd is kostbaar.

Richting 68 South street. Ik loop er bijna voorbij en loop terug. Ik herken het huis gelukkig. Hiernaast staat een eettent.

Ik loop verder en ga naar  87 Randolph St. En idd.. een mooie parkeerplaats naast de kerk 🙂 Wat mij opvalt is dat de huisjes van veraf er ontzettend leuk uit zien. In verschillende kleuren en stijlen, maar als je dichterbij komt is het best vervallen. Er mag best een timmerbedrijfje langs de deuren, maar al bij als het een leuk plaatsje.

In plaats van naar ’51 Lincoln Pl’ , de kleutersschool van Bruce’ ga ik naar de hotspot van Freehold: ’39 Institute St’. Wandelend loop ik door de straat waar Bruce menigmaal zijn voetstappen heeft gezet. Ik zie het huis. Geweldig om te zien! Ik sta even stil en maak wat foto’s. Toch iets wat ongemakkelijk, maar goed.. Dit is een plek waar ik niet zo snel weer terug zal keren, dus .. ik verlies alle schaamte! ha ha

Freehold2016 (28)
Ik bij Institute Str. 39 1/2
Freehold2016 (30)
zittend op de porch van Institute Str. 39 1/2

Freehold2016 (29)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik loop naar de zij kant van het huis en pak mijn Selfie Stick! ja ja een meisje alleen moet wat! Ik sta uiteraard te zoeken naar de juiste hoek en mijn best kant. Dan komt mijn redding! whaha de overbuurman John. ‘Shall I take your picture?’ Yess!

Ook Mike of Michael, de eigenaar van het Springsteen huis komt naar buiten. En zo sta ik een klein halfuur te kletsen. Ze vertellen verhalen over hordes bussen die naar deze plek komen. Hartstikke leuk, maar ze blokkeren de weg. Als zij komen dan blijf ik binnen! ha ha ja ja zegt John! als er toeristen zijn dan moet jij opeens het gras maaien! en zo staat Mike/Michael op foto’s met fans. Ook bij mij! 😉

 

 

Freehold2016 (26)
samen met Mike/Michael. De huidige bewoner van Institute Str. 39 1/2. Nooit te beroerd voor een foto! 😉

Vroeger hield de, toen huidige bewoonster, een gastenboek bij. Hier schreven toeristen iets in. Op een gegeven moment kwam Springsteen langs en liet zij het gastenboek zien. Ze liet zien dat er veel mensen uit Europa richting Freehold kwamen. Dit was voor Springsteen het moment om het ook aan de andere kan van de Jersey side te zoeken. Welcome to Europe! Over welk jaar we het dan hebben weet ik niet.

Ik vervolg mijn weg en dan ben ik ‘Lost in New Jersey’. John zei dat ik voor de bus die kant, wijst, op moest. Prima, maar.. ik vergeet ’51 Lincoln Pl’ en dus moet ik terug.. Geen idee waar ik ben! Gelukkig is mijn phone vol en schakel ik mijn GPS in. Aankomen bij ’51 Lincoln Pl’ ben ik plotsklap vergeten wat ik hier ook al weer zou zien! Ik neem wat foto’s en bedenk mij dat ik het later terug zal zoeken 🙂

Mijn laatste stop gehad en ik houd de tijd in de gaten. Om – en nabij ieder uur gaat er een bus naar Asbury Park. Geen tijd meer om naar mijn toetje te gaan halen bij Jersey Freeze. Ik kijk of de brandweerwagen al binnen staat, maar helaas.

Op de kruising van Downtown Freehold wacht ik op de bus. Freehold is een leuk klein arbeidersplaatsje. Ik zou er best kunnen wonen. Een grote ‘Main Street’ en hierom heen alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals scholen, bibliotheek etc…

De bus is er! Incl. de file, want het is spitsuur, heb ik er nog een klein uur over gedaan. Bij Asbury Park ben ik eruit gestapt. Wederom geen idee waar ik was, maar het is allemaal goed gekomen. Ik loop over Cookman Ave. richting de zee. In de verte zie ik het ‘Empress hotel’. Yes! I made it!

Aangekomen in het hotel is het een ruime kamer die ik deel met een andere tramp. Ze is er nog niet, maar dit geeft mij tijd om alles uit te pakken etc.

Niet veel later komt ze eraan en we besluiten om eerst even iets te gaan eten. In de, volgens ons, Gay bar, van het hotel ha ha De bar neemt ons heel ver terug in de tijd, want op 5 grote schermen zijn ‘Sonny & Cher’ in hun jonge jaren aanwezig. We hebben geen idee waarom dit op staat, maar de burger smaakte.

Freehold2016 (37)
Ik en mijn Paramount kaartje! Ik ben blij! 🙂

In de planning staat vanavond de ‘Stone Pony’. Echt op nog geen 5 min. lopen van het hotel. Heerlijk! Aangekomen zie ik al snel bekenden. Super leuk! mensen uit Belgie, Nederland & the UK, artiesten die ik een warm hart toe draag ze zijn er allemaal! Ik voel mij thuis!

Freehold2016 (38)
Het Paramount kaartje heb ik overgekocht van mijn Belgische mede Tramp Franky! Franky gaat naar Bruce! Franky is blij en ik ook!

De Stone Pony is groter dan ik had verwacht. Het podium staat in de lengte. Ik had altijd gedacht in de breedte en dat het dus smaller zou zijn. Mijn hoogte punt van de avond was om Joe D’Urso met band dit keer te zien. Joe heb ik natuurlijk solo in mijn huiskamer gehad en gezien tijdens de EU Light of Day tours, maar nog nooit met volledige band. Nou.. hij kan er wat van! Geweldig!

Een grote variété aan merchandise. Ik moet een t-shirt of iets anders! Mijn oog valt op een cassuall grijs shirt! Ooo lekker vrouwelijk! die wil ik! Ik reken $ 40 af.

 

Ik trek het niet om tot het einde te blijven. Uiteindelijk ben ik al + 24 uur wakker. Ik ga terug naar het hotel.

Dag 1 zit erop. Dag 2 volgt z.s.m.

Hieronder mijn foto-impressie van Dag 1 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *